Identiteitskaart uitlezen op Windows XP

Veel clubs werken nog met computers waar Windows XP op geïnstalleerd is. Dit wordt helaas niet langer ondersteund door Microsoft en kan in sommige gevallen problemen opleveren.

E-kickoff blijft werken op Windows XP, maar voor het uitlezen van een identiteitskaart gebruik je vanaf nu best wel Mozilla Firefox in plaats van Internet Explorer of Google Chrome. Firefox kan je hier downloaden: https://www.mozilla.org/nl/firefox/new/

Let op! Indien je nog geen werkende versie hebt van de eID-viewer op je toestel met XP, moet je ook opletten dat je de juiste versie installeert. Die kan je hier vinden: http://eid.belgium.be/nl/je_eid_gebruiken/de_eid-middleware_installeren/windows/

Ook om de nieuwe identiteitskaarten - die tien jaar geldig zijn - te kunnen uitlezen, moet je die versie van de eID-viewer installeren.