Hebben minderjarigen een identiteitskaart nodig om te kunnen aansluiten?

Er dient een onderscheid te worden gemaakt tussen buitenlanders en niet-buitenlanders.

Niet-buitenlanders

Een aansluiting van kinderen tussen 12 en 17 jaar kan enkel gebeuren d.m.v. een lezing van de eID of via de upload van een scan of foto van de identiteitskaart.

Aangezien een identiteitskaart in België pas verplicht is vanaf 12 jaar, is het niet noodzakelijk om de identiteitskaart (of ‘KIDS-ID’) van een kind jonger dan 12 jaar uit te lezen of in te scannen.

Indien het kind een KIDS-ID heeft, is het toch aangeraden om deze uit te lezen met een kaartlezer. Is dit niet het geval, dan kies je in E-kickoff voor de tweede optie en kan je het digitale formulier invullen zonder dat je een scan van de identiteitskaart hoeft toe te voegen.

Buitenlanders

Voor buitenlandse kinderen vanaf 10 jaar is het verplicht een kopie van hun identiteitsbewijs in te scannen en toe te voegen aan het digitale formulier.