Waarom staat een speler in het rood op het wedstrijdblad?

Indien een speler op het wedstrijdblad in het rood verschijnt dan is dit indicatief. De club heeft steeds de eindverantwoordelijkheid om een speler al dan niet op te stellen. Een scheidsrechter mag de speler in kwestie niet verbieden om aan de wedstrijd deel te nemen.

Er zijn verschillende redenen waarom een speler in het rood kan verschijnen op het digitale wedstrijdblad:

• De speler is niet gekwalificeerd voor de leeftijdscategorie (leeftijd, geslacht,..)

• De speler is niet gekwalificeerd voor eerste ploegen
  • De speler is nog niet speelgerechtigd op het moment dat de wedstrijd plaatsvindt (bv. Nog niet aangesloten, wachtperiode nog niet verstreken,..)
  • De speler is geschorst voor de wedstrijd
  • De speler staat niet op de SSL lijst
  • ...

Indien je niet precies weet waarom een bepaalde speler in het rood staat aangeduid, kan je contact nemen met de dienst support (support@rbfa.be) of het telefoonnummer 02 477 12 48.