Hoe kan ik ontslag indienen bij een club en heraansluiten bij een andere club?

Elke amateur kan ontslag indienen bij decreet via de website van de KBVB of via een aangetekend schrijven enerzijds aan de KBVB en anderzijds aan zijn club in de periode van 1 april t/m 30 april.

Na registratie en bevestiging van dit ontslag kan de speler zich opnieuw aansluiten bij een club naar keuze. De speler is gekwalificeerd voor de eerste ploeg van zijn nieuwe club (ten vroegste vanaf 1 juli) op voorwaarde dat de nieuwe aansluiting gebeurt in de periode van 15 mei tot en met 31 augustus (of in januari wanneer het een club van het betaald voetbal betreft).

Elke heraansluiting na een ontslag bij decreet is onderworpen aan een taks (voor de nieuwe club) van €12.50.