FAQ nieuwe aansluitingsformulieren

Kunnen minderjarigen zelf ondertekenen?

Neen, bij -18-jarigen moet de wettige vertegenwoordiger ondertekenen. Bij de aanmaak van de aansluiting lees je de identiteitskaart uit van de speler (+12) of zijn of haar kids ID (-12). Bij het e-mailadres en gsm-nummer vul je dan dat van een van de ouders in. Het is ook een van beide ouders die het formulier zal ondertekenen. In geen geval mag de GC ondertekenen.

Wat met niet-Belgen?

Ook zij kunnen nu digitaal tekenen. Een verblijfsdocument met chip hebben kan gewoon worden uitgelezen. Hebben ze geen digitale identiteitskaart kan de aansluiting zoals vroeger manueel ingegeven worden en er kan een scan van het verblijfsdocument worden opgeladen in e-kickoff. Aangezien er geen identiteitskaart nodig is voor het ondertekenen zelf, kunnen zij dan ook digitaal tekenen.

Wat met de bijkomende documenten voor niet-Belgen?

Als wij bijvoorbeeld een samenstelling van het gezin of een ouderlijke verklaring nodig hebben om een aansluiting van een minderjarige niet- Belg af te ronden, zal je hiervan meteen in e-kickoff op de hoogte gebracht worden. Deze documenten moeten rechtstreeks worden opgeladen in e-kickoff en zullen niet meer aanvaard worden per post.

Wat als iemand geen identiteitskaart heeft?

Hoewel het voor de correctheid van de gegevens altijd beter is om een kaart uit te lezen met kaartlezer, kan het zijn dat iemand zijn identiteitskaart verloren heeft, dat de chip onleesbaar is, dat een spelertje nog geen kids-ID heeft of dat een niet-Belg nog geen eID heeft. In dit geval kan je nog steeds een aansluiting aanmaken door te kiezen voor de optie “geen eid”. Hier kan je manueel de nodige gegevens invullen. Let wel, bij 12-jarigen en ouder kan deze aansluiting niet bevestigd worden zolang er geen scan wordt opgeladen van een identiteitsdocument.

Wat als ik geen SMS of e-mail heb gekregen?

Het kan zijn dat er een vergissing is gebeurd bij het invullen van het gsm-nummer. Het volstaat om in het detail van de aansluiting te gaan (Leden > Aansluitingen > Klikken op de naam) en daar dan het gsm-nummer of de e-mail aan te passen. Vervolgens klik je op Aansluitingsformulier verzenden en zo wordt er een nieuw formulier gegenereerd met het juiste nummer.

Kan ik deze formulieren nog afdrukken?

Hoewel we geen papieren formulieren meer zullen aanvaarden voor nieuwe aansluitingen, kan het altijd nuttig zijn om dit af te drukken voor een eigen klassement. Dit kan door in het document rechtsboven te klikken op de drie puntjes en dan op print:

Ik heb al op de club ondertekend, maar krijg toch nog een e-mail met de vraag te tekenen. Moet ik nog iets doen?

Het formulier kan meteen op de club worden ondertekend door het lid, maar ook vanop afstand via e-mail. Deze e-mail wordt bij de aanmaak van het formulier sowieso verstuurd. Het kan dus zijn dat je het nodige reeds hebt gedaan, maar toch nog een mail krijgt. Hier hoef je niets mee te doen. Als je een bevestigingsmail hebt gekregen is de aansluiting in orde.

Wat met oude formulieren die ik nog heb liggen?

Aansluitingen die voor 16 juli aangemaakt werden, worden nog steeds ondertekend via de oude procedure. Die formulieren kunnen nog tot de vervaldatum vermeld op het document ingestuurd worden, hetzij digitaal met PIN-code, hetzij per post. Let op, bij het insturen per post geldt wel nog een wachttermijn van 7 dagen.

Kan ik zelf nog een aansluiting annuleren als die al ondertekend is door de speler?

Door in e-kickoff te kiezen voor de optie "opslaan en later verzenden naar de KBVB" houd je als club de macht over de bevestiging of annulering van een aansluiting. Op die manier kan een club bijvoorbeeld een aansluiting pas bevestigen wanneer het lidgeld betaald is, ook al zijn wij al in het bezit van het akkoord van de speler. Die bevestiging kan in het detail van de aansluiting door te klikken op "Geef akkoord".