FAQ Nieuwe transferformulieren

Na de digitalisering van de ontslagen in april en de vereenvoudiging van de aansluitingsprocedure sinds juli, kunnen ook de nieuwe transferformulieren via een beveiligd platform met SMS-code digitaal ondertekend worden. De transfer wordt bovendien in “real time” verwerkt.

Voor de aanmaak van een transfer verandert er niets. Je hebt hier géén identiteitskaart voor nodig in tegenstelling tot bij de aanmaak van een aansluiting. Het volstaat om de aangeslotene op te zoeken in e-kickoff en dan via Acties > Transfer te kiezen voor de toepasselijke transfer. Vervolgens kan er met de nieuwe procedure digitaal ondertekend worden op dezelfde wijze als bij de aansluitingen:

Kunnen minderjarigen zelf ondertekenen?

Neen, bij -18-jarigen moet de wettige vertegenwoordiger ondertekenen. De naam van de wettige vertegenwoordiger zal gevraagd worden en bij het e-mailadres en gsm-nummer vul je dan dat van een van de ouders in. Het is ook een van beide ouders die het formulier zal ondertekenen. In geen geval mag de GC ondertekenen.

Wat met niet-Belgen?

Ook zij kunnen nu digitaal tekenen, aangezien er geen identiteitskaart meer nodig is voor het ondertekenen zelf.

Wat als iemand geen identiteitskaart heeft?

Hoewel het voor de correctheid van de gegevens altijd nuttig is om een kaart uit te lezen met kaartlezer, kan het zijn dat iemand voor welke reden ook geen eID heeft. Bij een transfer kan dit geen kwaad. Het volstaat om de aangeslotene op te zoeken in e-kickoff en dan via Acties > Transfer te kiezen voor de toepasselijke transfer. Vervolgens kan er met de nieuwe procedure digitaal ondertekend worden.

Wat als ik geen SMS of e-mail heb gekregen?

Het kan zijn dat er een vergissing is gebeurd bij het invullen van het gsm-nummer. Het volstaat om in het detail van de aansluiting te gaan (Leden > Overgangen > Klikken op de naam) en daar dan het gsm-nummer of de e-mail aan te passen. Vervolgens klik je op Overgangsformulier verzenden en zo wordt er een nieuw formulier gegenereerd met het juiste nummer. Enkel als de speler, noch de ouder een gsm of e-mailadres heeft, mag uitzonderlijk dat van de GC gebruikt worden. Gelieve dit nadien dan wel te laten weten aan support@footbel.com zodat we dit kunnen wijzigen/verwijderen

Kan ik deze formulieren nog afdrukken?

Hoewel we geen papieren formulieren meer zullen aanvaarden voor nieuwe aansluitingen en transfers, kan het altijd nuttig zijn om dit af te drukken voor een eigen klassement. Dit kan door in het document rechtsboven te klikken op de drie puntjes en dan op print:

Ik heb al op de club ondertekend, maar krijg toch nog een e-mail met de vraag te tekenen. Moet ik nog iets doen?

Het formulier kan meteen op de club worden ondertekend door het lid, maar ook vanop afstand via e-mail. Deze e-mail wordt bij de aanmaak van het formulier sowieso verstuurd. Het kan dus zijn dat je het nodige reeds hebt gedaan, maar toch nog een mail krijgt. Hier hoef je niets mee te doen. Als je een bevestigingsmail hebt gekregen is de aansluiting in orde.

Wat met transfers die al aangemaakt waren met het oude systeem, maar nog niet ondertekend?

Papieren transferformulieren die reeds ondertekend werden, maar nog niet werden verstuurd, mogen nog tot 31 december verstuurd worden per post (of met PIN-code getekend en opgeladen in e-kickoff). Voor elke nieuwe transfer vanaf heden, geldt evenwel de nieuwe vereenvoudigde procedure. Voor oude papieren transfers geldt nog een wachttermijn van 7 dagen.

Kan ik zelf nog een transfer annuleren als die al ondertekend is door de speler?

Door in e-kickoff te kiezen voor de optie "opslaan en later verzenden naar de KBVB" houd je als club de macht over de bevestiging of annulering van een aansluiting of transfer. Op die manier kan een club bijvoorbeeld een aansluiting pas bevestigen wanneer het lidgeld betaald is, ook al zijn wij al in het bezit van het akkoord van de speler. Die bevestiging kan in het detail van de aansluiting door te klikken op "Geef akkoord".