Officiële scheidsrechter vervangen op het wedstrijdblad

Hieronder vind je een instructiefilmpje over toevoegen van clubscheidsrechters en het vervangen van de officiële scheidsrechter door een clubscheidsrechter.

Nadat de scheidsrechter is vervangen, en je opnieuw het wedstrijdblad opent, zal de melding verschijnen 'Voor deze wedstrijd is een gelegenheidsscheidsrechter aangeduid' en kan de afgevaardigde van de thuisploeg klikken op 'wedstrijdblad invullen'.

De scheidsrechter kan ook vervangen worden door een aangesloten lid van de club, de procedure en de gevolgen zijn dezelfde.

Wanneer de scheidsrechter vervangen wordt door een andere officiële scheidsrechter, kan deze scheidsrechter, na te zijn aangeduid als vervanger, het wedstrijdblad afwerken met zijn/haar REF-login.

Let wel: Je kan enkel scheidsrechters vervangen door andere officiële scheidsrechters indien de vervanger ook actief is binnen dezelfde provincie en categorie. Is de scheidsrechter onvindbaar, dan moet gekozen worden voor 'andere persoon', zoals getoond wordt in het filmpje.

Indien de oorspronkelijk aangeduide scheidsrechter alsnog ter plaatse zou komen, kan deze het wedstrijdblad opnieuw overnemen door te klikken op de wedstrijd.