Ik wil van club veranderen. Wat zijn mijn opties?

Als voetbalspeler of -speelster zijn er verschillende mogelijkheden om van club te veranderen. Hieronder vind je alle nuttige info.

Klik hier om het Bondsreglement, Titel 4 - Spelers te openen

Nationale transfer

• De gewone transfer, tijdelijk of definitief (Meer info in Art. B4.46 t.e.m B4.53)

Administratieve transfers

• De transfer wegens speciale omstandigheden (meer info in Art. B4.54 t.e.m. B4.60)
  • De definitieve administratieve transfer (niet spelend lid) (meer info in Art. B4.61)

Internationale transfer

• De transfer van spelers die uit het buitenland komen (meer info in Art. B4.64 t.e.m. B4.70)

Meest courante alternatieve optie: ontslag bij decreet en heraansluiting

Daarnaast bestaat ook de mogelijkheid om ontslag te nemen als amateurspeler tijdens de decretale periode. Deze procedure wordt hier uitgelegd. Vervolgens kan de amateurspeler vanaf 15.05 aansluiten bij de nieuwe club naar keuze (Meer info in Art. B4.23 t.e.m. B4.29).