Vernieuwde ondertekenprocedure

Sedert juni 2022 worden aansluitingen op een andere manier ondertekend.

Er verandert niets aan de aanmaak van deze aansluitingen in e-kickoff. Je geeft nog steeds een e-mailadres en gsm-nummer in van de speler of wettige vertegenwoordiger. Vervolgens tekent die door te bevestigen met een SMS-code. Bekijk hieronder het filmpje voor meer details:

In de komende dagen en weken wordt dit ook uitgerold voor onze andere documenten zoals transfers, dispensaties, ontslagen, wijzigingen van GC, …

Hieronder enkele mogelijke vragen:

Waarom wordt er veranderd van ondertekenprocedure?

Tijdens piekperiodes in drukke maanden (bijvoorbeeld woensdagnamiddagen) kon het systeem de aanmaak van de vele documenten niet altijd aan en kregen jullie foutmeldingen. Om dit te vermijden wordt er geen pdf-formulier meer gegenereerd, maar kan meteen het akkoord gegeven worden. Aan het ondertekenprincipe verandert er niets.

Ik kan niet meer ondertekenen in e-kickoff zelf

Inderdaad. De speler of ouder krijgt een e-mail waar hij dan zijn SMS-code kan genereren en ingeven. Dit kan ook op de smartphone. In de toekomst zal dit opnieuw rechtstreeks mogelijk zijn in e-kickoff.

De speler heeft geen e-mail ontvangen?

Wanneer een e-mail niet in de inbox terecht komt, kan die meestal teruggevonden worden bij de ongewenste mails. Het kan ook zijn dat er een fout is gemaakt is in het e-mailadres. Dan volstaat het om dit in e-kickoff te wijzigen bij Leden > Aansluitingen en een nieuwe e-mail te versturen

Wat met aansluitingen die al aangemaakt waren, maar nog niet ondertekend?

Deze kunnen nog steeds ondertekend worden. Iedere nieuw aangemaakte aansluiting zal volgens de nieuwe procedure lopen.

Is mijn aansluiting geldig zonder formulier?

Ja. Ook vandaag wordt er voor het akkoord enkel gekeken naar het gsm-nummer waarmee de aansluiting bevestigd werd. De club en speler krijgen nadien nog steeds een bevestigingsbericht. Enkel de pdf in SigningHub valt weg.

Voor bijkomende vragen kan je terecht bij support@rbfa.be